Homeopatie Craiova

Dr. Lungu Daniela, Medic Homeopat Craiova

Durerile de Cap si Migrenele – Cum Ajuta Homeopatia ?

Durerile de cap pot fi extrem de suparatoare si cateodata chiar pot incapacita persoana afectata prin frecventa si intensitatea lor, cum este cazul migrenelor. In anumite cazuri, durerile de cap pot sa semnalizeze prezenta unor afectiuni grave, dar cel mai frecvent reprezinta o avertizare ca nivelul de stres a crescut foarte mult si ca este o nevoie de o schimbare in stilul de viata: mai multa odihna, un conflict emotional care se cere rezolvat, o schimbare de dieta, sau schimbari in mediul de viata, acasa sau la sevici.

Durerile de cap sunt semnale ca ceva nu este in regula, nu le ignorati! Antiinflamatoarele si antialgicele nu fac decat sa stinga temporar beculetul de alarma, dar nu trateaza cauza care a dus la aprinderea lui.

Sigur, e usor de spus sa faceti o schimbare in mediul de viata. Dar daca traiesti cu mama-soacra in casa, nu prea cadeti de acord asupra lucrurilor si nici sa te muti n-ai posibilitatea? Sau daca seful este insuportabil iar criza economica iti scade sansele sa-ti gasesti o alta slujba? Ce poti face? Homeopatia poate sa ajute. Aduce un surplus de energie organismului pentru a suporta mai usor situatiile stresante si are un efect terapeutic de durata asupra durerilor de cap.

O parte dintre durerile de cap sunt cauzate de tensiuni musculare care se acumuleaza la nivelul umerilor, gatului si scalpului datorita stresului fizic sau emotional. Mentinerea prelungita a unor posturi deficitare, expunerea la extreme de temperatura, frig, umezeala, lipsa somnului, sunt exemple de stres fizic ce poate avea ca urmare instalarea durerilor de cap.

Migrenele sunt altfel de dureri de cap. Majoritatea oamenilor cred ca orice durere de cap mai puternica este migrena. Migrena insa este o durere de cap de cauza vasculara, se produce datorita unor modificari functionale de la nivelul vaselor de sange care iriga creierul.

Intr-o prima faza are loc o constrictie a vaselor de sange intr-o anumita arie a creierului, ducand la o proasta irigare a acestei zone si aparitia unor modificari functionale care preced instalare migrenei propriu-zise, constituind aura. Aura poate fi reprezentata de tulburari de vedere cum ar fi flash-uri de lumina, zig-zaguri colorate, stralucitoare, zone incetosate.

In alte cazuri, aura este reprezentata de manifestari neurologice cum ar fi amorteala si slabiciune intr-o parte a corpului, dificultati de vorbire, ameteli.

Durerea de cap din migrena incepe in momentul in care vasele de sange care s-au contractat initial incep sa se dilate, iar tensiunea care se acumuleaza in peretii vaselor de sange, impreuna cu modificari inflamatorii la acest nivel, stimuleaza terminatiile nervoase sensibile, producand o durere intensa si cu caracter pulsator care poate fi insotita de ameteala, greata, voma, intoleranta la lumina, senzatie de frig sau transpiratii abundente.

Aceasta descriere corespunde migrenei clasice dar exista si migrene atipice, in care lipseste aura sau echivalente ale migrenelor, reprezentate prin tulburari vizuale sau varsaturi tipice migrenelor dar fara durere de cap.

Migrenele au o componenta genetica, intalnindu-se la mai multi membrii ai unei familii si se declanseaza de obicei inainte de a implini varsta de 30 de ani, cel mai frecvent in preajma pubertatii, dar se pot declansa si in copilarie, chiar la copii foarte mici. Primul semn pe care il poti vedea la un copil intre 2 si 4 ani sunt episoade de varsaturi care apar periodic.

Factori declansatori pentru migrene sunt hipoglicemia care apare cand se sare peste o masa, somnul prelungit, luminile puternice, fluctuatii ale nivelului de hormoni (anumite femei au migrenele inainte de menstruatie sau la ovulatie), anumite alimente sau bauturi cum ar fi cafeaua , ciocolata, alunele, branzeturile, citricele, alcoolul sau anumite medicamente.

In cazul migrenelor, medicina alopata recomanda antialgice foarte puternice in criza, cu sau fara antiemetice pentru senzatia de voma si alte medicamente (betablocante, antidepresive, anticonvusivante) pentru a reduce frecventa episoadelor migrenoase. Homeopatia are un efect pe termen lung, ducand la ameliorarea durerilor, rarirea sau chiar disparitia episoadelor dureroase, in functie de vechimea bolii.

Dupa o analiza amanuntita atat a simptomelor legate de durerea de cap cat si a felului de a fi si de a reactiona la situatii de stres ale pacientului, medicul homeopat poate prescrie unul dintre remediile care s-au dovedit extrem de eficiente de-a lungul timpului in aceasta afectiune: Belladona, Bryonia, Pulsatila, Nux Vomica, Gelsemium, Sanguinaria, Spigelia, Iris Versicolor, Ignatia, Lachesis, Silicea.

IMPORTANT!
Nu este recomandata autoadministrarea remediilor homeopate deoarece pot sa apara efecte secundare nedorite. In plus, gasirea remediului homeopat potrivit nu este suficienta, este necesara stabilirea unei doze adecvate, in functie de sensibilitatea individuala.

Va invit la cabinet pentru a descoperi impreuna remediul cel mai potrivit pentru Dvs!

Programari : 0745 660 035
Adresa: Cart. 1 Mai Str. Victor Papillian, Bl E14 , Craiova, Dolj.
Harta locatiei