Homeopatie Craiova

Dr. Lungu Daniela, Medic Homeopat Craiova

Homeopatia si Durerea de Spate (Lombalgia)

Durerea de spate (Lombalgia) poate avea mai multe cauze:

  • discogena, de la nivelul discului intervertebral in Herniile de disc intervertebral, cu sau fara iradiere pe membrul inferior, insotita sau nu de amorteli la acest nivel
  • miogena, de la nivelul musculaturii paravertebrale
  • articulara, de la nivelul articulatiilor interapofizare, sacro-iliace datorita tulburarilor de statica vertebrala (scolioza, hiperlordoza lombara)
  • renala, datorita unor afectiuni ale rinichilor

Din acest motiv, este recomandat sa va examineze un medic, pentru un diagnostic mai precis si un tratament adecvat, si *nu* este recomandata automedicatia, datorita efectelor adverse pe care le au medicamentele antialgice si antiinflamatoare.

Homeopatia este foarte utila in aceste dureri, ameliorand simptomatologia, prevenind recurenta si evitand efectele secundare ale medicamentelor de sinteza.

Exemple de remedii homeopate asociate lombalgiilor:

Belladonna
Durerea se instaleaza brusc, orice miscare este extrem de dureroasa. Durerea este mai mult pe partea dreapta, este agravata de presiune, tuse, de pozitia culcat pe spate, stat in picioare sau stand prea mult in sezut.

Calcarea carbonica
Durere la efort, in special la ridicarea unei greutati, chiar daca nu e foarte mare, pacientul are o senzatie de slabiciune la nivelul spatelui. Cauza este de obicei spondilodiscatroza vertebrala. Durerea se agraveaza la frig, umezeala, urcat scari, efort fizic si se amelioreaza la repaus si caldura.

Kalium carbonicum
Durerile de spate sunt mai mult pe partrea dreapta, apar noaptea intre orele 3 si 5, fortand pacientul sa se scoale din pat. Durerea iradiaza in fese si chiar pe membrul inferior pana la talpa, in sciatica. Durerea se agraveaza la frig, curenti de aer, stand pe partea dreapta, la mers, stat in picioare, in sarcina, la menstruatie. Se amelioreaza la presiune, stand aplecat in fata.

Nux vomica
Dureri mari cu iradiere in membrele inferioare. Pacientul este iritabil si prezinta o hipersensibilitate la frig, lumina, zgomote, mirosuri, atingere. Se agraveaza noaptea si dimineata daca sta mai mult in pat, la miscare, frig, daca se rasuceste in pat, la efortul de defecare, la suparare. Se amelioreaza la caldura, presiune, stand culcat in pat.

Rhus toxicodendron
Durere si senzatie de anchilozare, pacientul simte nevoia sa se miste tot timpul,sa se intinda. Durerea este ameliorata temporar de miscare, apoi revine. Apare mai frecvent pe partea stanga si mai ales dupa eforturi mari. Se agraveaza dimineata la trezire, daca pacientul sta nemiscat, la frig, umezeala si se amelioreaza la caldura, dusuri fierbinti, daca pacientul sta intins pe ceva tare si la aplecarea inapoi.

Aesculus
Este remediul numarul unu in durerile date de afectarea articulatiilor sacro-iliace. Pacientul abia poate sa se ridice de pe scaun iar durerea este agravata de aplecarea in fata si de mers.

Arnica
Indicata in durerile de spate rezultate in urma unor traumatisme. Durerile sunt agravate la atingere, vibratii, frig, umezeala.

Bryonia
Dureri severe care incapaciteaza pacientul. Orice miscare este dureroasa, asa ca pacientul trebuie sa stea complet nemiscat. Se amelioreaza la caldura, presiune si in pozitia culcat pe partea dureroasa.

Acestea sunt doar cateva din remediile utile in durerile de spate cauzate de afectiuni ale coloanei vertebrale. Pentru mai multe informatii si pentru stabilirea unui diagnostic si a unui tratament corect, va recomand un consult complet la Cabinetul de Homeopatie.

IMPORTANT!
Nu este recomandata autoadministrarea remediilor homeopate deoarece pot sa apara efecte secundare nedorite. In plus, gasirea remediului homeopat potrivit nu este suficienta, este necesara stabilirea unei doze adecvate, in functie de sensibilitatea individuala.

Va invit la cabinet pentru a descoperi impreuna remediul cel mai potrivit pentru Dvs!

Programari : 0745 660 035
Adresa: Cart. 1 Mai Str. Victor Papillian, Bl E14 , Craiova, Dolj.
Harta locatiei