Homeopatie Craiova

Dr. Lungu Daniela, Medic Homeopat Craiova

Homeopatia in Spondiloza Cervicala

Spondiloza cervicala

Spondiloza cervicala este reprezentata de modificari degenerative la nivelul structurilor coloanei cervicale: discuri intervertebrale, articulatii interapofizare, aparitia de osteofite cunoscute de pacienti sub numele de “ciocuri”. Aceste modificari incep sa apara de la aproximativ 30 de ani si se accentueaza pe masura ce inaintam in varsta, asfel incat la 75 de ani se intalneste la aproape 70% din populatie.

Simptomele care pot sa apara sunt:

  • dureri in zona posterioara a gatului care pot sa iradieze in umar sau brat in cazul afectarii simultane a radacinii nervoase care iese la nivelul coloanei cervicale si din care iau nastere nervii membrului superior;
  • cracmente (zgomote) la mobilizarea coloanei cervicale;
  • anchilozarea coloanei cervicale cu scaderea mobilitatii la acest nivel;
  • amorteli, furnicaturi in degete ;
  • slabiciune in maini sau chiar in picioare daca este afectata si maduva spinarii;
  • ameteli, dureri de cap, zgomote in urechi, atunci cand scade fluxul sangvin catre creier datorita ingustarii canalelor osoase prin care trec arterele care duc sange spre creier.

Sunt multe remedii care trateaza simptomele asociate cu spondiloza cervicala, amintesc mai jos doar cateva dintre ele:

Rhus toxicodendron are dureri cervicale agravate de vremea friguroasa si umeda si ameliorate la caldura. Pacientii se trezesc dimineata cu senzatia de anchilozare dureroasa a coloanei cervicale.Durerea se agraveaza la initierea miscarii dar se amelioreaza pe masura ce se continua miscarea.

Bryonia are dureri cervicale si ameteli care se agraveaza la orice miscare a capului. Pacientii sunt irascibili, vor sa fie lasati in pace, sa nu fie deranjati, deoarece pana si vorbitul poate sa agraveze durerile.

Conium are dureri de coloana cervicala si in zona posterioara a capului, insotite de ameteli care se agraveaza la schimbarea pozitiei in pat si la rotirea capului in lateral.

Kalmia prezinta in tabloul clinic dureri de col cervicala agravate la aplecarea inainte sau privitul in jos care iradiaza in umar sau brat, durerea putand sa ajunga chiar pana la degete si putand fi insotita si de amorteala.

Silicea are dureri cervicale care iradiaza la nivelul capului pana la ochi sau frunte. Pacientul este foarte friguros iar durerile sunt ameliorate de aplicatii calde locale.

Calcarea fosforica este recomandata la persoanele care au “ciocuri” pe coloana.

Gelsemium are dureri de coloana cervicala care iradiaza in zona posterioara a capului, este ametit si slabit, si simte o greutate pe ochi, simptome care il determina sa zaca in pat mai tot timpul.

IMPORTANT!
Nu este recomandata autoadministrarea remediilor homeopate deoarece pot sa apara efecte secundare nedorite. In plus, gasirea remediului homeopat potrivit nu este suficienta, este necesara stabilirea unei doze adecvate, in functie de sensibilitatea individuala.

Va invit la cabinet pentru a descoperi impreuna remediul cel mai potrivit pentru Dvs!

Programari : 0745 660 035
Adresa: Cart. 1 Mai Str. Victor Papillian, Bl E14 , Craiova, Dolj.
Harta locatiei