Homeopatie Craiova

Dr. Lungu Daniela, Medic Homeopat Craiova

Homeopatia Si Sindromul Premenstrual

Sindromul premenstrual este reprezentat de ansamblul de simptome care preced cu 4 pana la 14 zile ciclul menstrual. Desi menstruatia este un fenomen natural, fiziologic care ar trebui sa se manifeste fara inconveniente majore in viata femeii, 80% dintre femei prezinta simptome de natura fizica sau psihica inainte de aparitia ciclului, variind ca intensitate, de la perturbari minore pana la simptome debilitante care incapaciteaza temporar femeia in cauza.

Cele mai frecvente simptome ale sindromului premenstrual sunt :

  • simptome psihice: iritabilitate, dificultati de cconcentrare, anxietate, fluctuatii de dispozitie care pot duce pana la depresie;
  • simptome fizice: oboseala, dureri de cap, sensibilitate la nivelul sanilor, dureri abdominale, dureri de spate, edeme, balonare, crestere in greutate;

Alte simptome care mai pot sa apara sunt eruptiile cutanate, insomnia, durerile musculare si articulare, dorinta exagerata de dulciuri.

Remediile homeopate, alese in functie de simptomele pe care le prezinta fiecare pacienta, sunt foarte eficiente in combaterea sindromului premenstrual, transformand o experienta lunara neplacuta ce marcheaza prin suferinta viata multor femei.

Remediile homeopate descrise mai jos sunt unele dintre cele mai frecvent intalnite in tratamentul sindromului premenstrual, si chiar daca doamnele si domnisoarele isi recunosc simptomele in aceste descrieri, este recomandat sa nu se trateze singure, ci sa ceara ajutorul unui homeopat pentru efectuarea unui tratament corect.

In alegerea unui remediu corect se iau in consideratie nu numai simptomele legate de menstruatie ci si personalitatea pacientei, felul cum reactioneaza in anumite situatii, simptomele generale ale organismului precum si felul cum functioneaza alte sisteme si organe.

Calcarea carbonica
Sangerari abundente, ciclul se instaleaza devreme si dureaza mult. Simptomele premenstruale sunt oboseala, anxietate, dureri la nivelul sanilor, retentie de apa si crestere in greutate. Pacienta este friguroasa, are maini si picioare reci si umede, si simte nevoia sa manance dulciuri

Chamomilla
Pacienta este extrem de iritabila, cu o hipersensibilitate la durere si stimuli din mediul inconjurator cum ar fi mirosuri, zgomote. Sangerarile sunt abundente, cu sange inchis la culoare si cheaguri. Durerile iradiaza din zona pelvina spre coapse, sunt agravate la caldura locala si noaptea si sunt ameliorate la miscare.

Colocynthis
Dureri ovariene ascutite care se amelioreaza in pozitia ghemuit. Pacienta simte nevoia sa se miste, dar repaosul, aplicarea de presiune si caldura locala amelioreaza durerile. Durerile sunt accentuate de emotii puternice, in special suparare si furie reprimate.

Lachesis
Pacienta care are nevoie de acest remediu este o fire pasionala, vorbareata, geloasa, care prezinta dureri de cap inainte de ciclu, bufeuri de caldura, palpitatii, simptome care se amelioreaza odata cu instalarea fluxului menstrual. Nu tolereaza haine stranse pe gat, se simte rau dupa somn si prezinta o localizare pe partea stanga a afectiunilor.

Lycopodium
Prezinta un apetit excesiv, in special pentru dulciuri, simptome digestive –balonare si flatulenta, cicluri intarziate cu flux abundent, anxietate legata de situatii noi si responsabilitati, o lipsa de incredere in propria persoana. Simptomele sunt mai mult pe partea dreapta si sunt agravate dupa-amiaza, intre orele 4-8pm.

Pulsatilla
Cicluri intarziate, cu flux redus cantitativ, variabile ca aspect, la o persoana sensibila, cu multa nevoie de afectiune, cu tendinta de a plange usor, careia nu-i place caldura, nu are sete si este agravata de grasimi si mancaruri grele. Poate sa prezinte dureri de cap inainte de ciclu.

Sepia
Este unul dintre cele mai folosite remedii in tulburarile de ciclu menstrual. Pacienta este iritabila, sarcastica, evita compania celorlati, prezinta dureri de cap inainte, in timpul si dupa ciclu, fluxul menstrual intarzie sa apara, este scazut si se insoteste de o senzatie de slabire a planseului pelvin. Are pofta de alimente acre si sarate si aversiune fata de grasimi. Alte simptome care pot fi prezente sunt constipatia si tulburarile de circulatie venoasa la nivelul membrelor inferioare. Toate simptomele sunt ameliorate dupa un effort sustinut.

Natrum Muriaticum
Este recomandat in tulburarile menstruale insotite de dureri de cap, migrene sau dureri de spate care se amelioreaza in pozitia culcat pe o suprafata tare. Dorinta de sare, agravarea la soare si senzatia de sete intensa sunt indicatii pentru alegerea acestui remediu. Persoanele care au nevoie de acest remediu nu sunt foarte comunicative dar ascund o mare sensibilitate emotionala, sunt usor ofensate si nu pot sa planga in prezenta altor persoane.

IMPORTANT!
Nu este recomandata autoadministrarea remediilor homeopate deoarece pot sa apara efecte secundare nedorite. In plus, gasirea remediului homeopat potrivit nu este suficienta, este necesara stabilirea unei doze adecvate, in functie de sensibilitatea individuala.

Va invit la cabinet pentru a descoperi impreuna remediul cel mai potrivit pentru Dvs!

Programari : 0745 660 035
Adresa: Cart. 1 Mai Str. Victor Papillian, Bl E14 , Craiova, Dolj.
Harta locatiei