Homeopatie Craiova

Dr. Lungu Daniela, Medic Homeopat Craiova

Remedii Homeopate: Sulfur (Sulphur)

Sulfur este unul dintre cele mai folosite remedii homeopate si are o mare afinitate pentru piele, putand fi folosit cu succes in eczeme, herpes, micoze, alergii cutanate, acnee, furuncule. Pentru a fi eficient, este nevoie ca pacientul sa aiba anumite caracteristici mental-emotionale si sa prezinte anumite caracteristici generale si/sau locale ale remediului.

S-a observat ca pacientii care raspund bine la administrarea de Sulfur sunt persoane cu o mare incredere de sine, o parere foarte buna despre propria persoana, preocupate de propria imagine, cu o minte curioasa si dornica sa invete lucruri noi, foarte siguri pe ei si pe cunostintele pe care le detin. Sunt convinsi ca parerea lor este singura care poate fi corecta. Sunt optimisti si fac eforturi mari de a fi cineva, de a castiga respect si de a sti cat mai multe. Pot sa fie insa si foarte lenesi si dezordonati.

Sulfur

Pot fi foarte atenti la felul cum se imbraca sau extrem de neglijenti. Sunt preocupati de felul cum apar in ochii celorlati oameni. Este important pentru ei sa fie apreciati de ceilalti pentru ceea ce sunt si ceea ce poseda, de aceea se vor stradui foarte mult sa aiba o situatie financiara foarte buna. Pot fi generosi, ajutandu-i pe cei din jur sau pot fi foarte egoisti. In general nu au frici dar pot sa aiba frica de inaltimi.

Fiind persoane mandre, cu un ego foarte dezvoltat, sunt afectati puternic de insulte, umilinte si critica in general. Au tendinta de a filozofa si teoretiza foarte mult. Sunt colerici si se enerveaza usor.

Caracteristici generale care sunt prezente la pacientii care necesita Sulfur: sunt foarte caldurosi si transpira usor. Transpiratia, si secretiile in general, au tendinta de a mirosi puternic si neplacut. Au senzatie de sete intensa si dorinta de a consuma lichide reci. Printre preferintele alimentare se numara carnea, condimentele, grasimile, dulciurile. Pot avea o aversiune pentru oua. Au o mare intoleranta la senzatia de foame, in special inainte de ora pranzului. Au frecvent senzatie de caldura in maini, picioare, in varful capului si noaptea scot picioarele de sub plapuma. Nu le place sa stea in picioare. Este o pozitie incomfortabila pentru ei si de obicei ii agraveaza.

Eruptiile sunt foarte puriginoase iar mancarimea se agraveaza la caldura, cand se spala sau noaptea in pat. Dar bolile de piele nu sunt singurele indicatii ale acestui remediu. Poate fi folosit cu succes intr-o gama larga de afectiuni cum ar fi dureri de cap, conjunctivita, gastrita, constipatie, insomnii, infectii urinare, dureri articulare, steatoza hepatica, hepatita cronica, tulburari circulatorii, hemoroizi, spondiloza cervicala, hernie de disc lombara, diabet, hipertensiune arteriala.

Pentru a prescrie Sulfur, nu este nevoie ca toate caracteristicile mental-emotionale sau generale ale remediului sa fie prezente la pacient, dar este important ca tabloul mental-emotional al pacientului si caracteristicile sale generale sa se regaseasca in tabloul clinic al remediului pentru ca remediul sa actioneze curativ.

IMPORTANT!
Nu este recomandata autoadministrarea remediilor homeopate deoarece pot sa apara efecte secundare nedorite. In plus, gasirea remediului homeopat potrivit nu este suficienta, este necesara stabilirea unei doze adecvate, in functie de sensibilitatea individuala.

Va invit la cabinet pentru a descoperi impreuna remediul cel mai potrivit pentru Dvs!

Programari : 0745 660 035
Adresa: Cart. 1 Mai Str. Victor Papillian, Bl E14 , Craiova, Dolj.
Harta locatiei