Homeopatie Craiova

Dr. Lungu Daniela, Medic Homeopat Craiova

Rolul Homeopatiei In Tratarea Infertilitatii

Infertilitatea este definita ca imposibilitatea de a ramane insarcinata sau de a duce o sarcina la bun sfarsit pentru partenera dintr-un cuplu care a avut relatii sexuale neprotejate timp de un an, daca femeia are sub 35 de ani sau timp de 6 luni daca femeia are peste 35 de ani.

Cauze ale infertilitatii la femei sunt:

Endometrioza, una dintre cauzele majore de infertilitate la femei, se manifesta prin aparitia endometrului (mucoasa uterina) in afara uterului si se poate manifesta prin dureri sau sangerari mari la ciclu, cicluri neregulate, avorturi spontane repetate.

Ovarele polichistice, se manifesta prin prezenta unor chisturi multiple la nivelul ovarelor, aparitia unor dezechilibre hormonale si ovulatii neregulate. Alte simptome care pot sa apara sunt acneea, cresterea in greutate, cresterea excesiva a parului de pe corp

Obstructia tubara (trompele uterine infundate) impiedica spermatozoizii sa ajunga la ovul si ca urmare nu are loc fecundarea ovulului , sau impiedica  ovulul fecundat sa ajunga in uter ducand la aparitia sarcinii extrauterine. Poate sa apara ca urmare a unor infectii genitale netratate, boli inflamatorii pelvine.

Modificari structurale la nivelul organelor genitale cum ar fi uter fibromatos, malformatii uterine, uter involuat.

Boli cronice care pot avea impact asupra aparatului reproducator cum ar fi diabet, hipertensiune arteriala, boli autoimune, obezitate, disfunctii tiroidiene, dezechilibre hormonale.

Alimentatia nesanatoasa este o cauza importanta a infertilitatii . Aditivii alimentari sunt nocivi nu numai pentru aparatul reproducator dar in general pentru intreg organismul. Reduceti alimentele procesate si cresteti consumul de legume si fructe.

Eliminati cafeaua, tigarile si alcoolul. O cafea pe zi scade cu 55% sansa de a ramane insarcinata iar 2-3 cafele, cu 100%! La care se adauga o dublare a riscului de avort la mamele care au consumat cafea inainte si in timpul sarcinii.

Alcoolul este toxic pentru ovule si spermatozoizi, o bautura alcoolica  pe zi injumatateste sansa de a ramane gravida , iar despre efectele toxice ale tigarilor nu mai este nevoie sa vorbim.

Infertilitatea masculina  poate sa apara datorita impotentei, unui numar scazut de spermatozoizi sau datorita unei mobilitati scazute sau malformatii ale spermatozoizilor care au ca rezultat incapacitatea de a fertiliza ovulul.

Este nevoie de 3 luni de zile pentru ovul sa se matureze si pentru spermatozoizi sa se dezvolte.

Pentru a va creste sansele sa aveti un copil, puteti lua masuri timp de 3 luni pentru  a imbunatati calitatea ovulelor si spermei, prin evitarea toxinelor amintite, schimbarea alimentatiei, scaderea greutatii corporale (un Indice de Masa Corporala intre 20 si 25 este considerat optim), administrarea de suplimente alimentare care au un rol important in functionarea aparatului reproducator (seleniu, magneziu, calciu, vitaminele  B12, B6, acid folic, vitamina C, Omega-3).

Homeopatia poate sa ajute la tratarea infertilitatii prin reglarea ciclului menstrual, tratarea afectiunilor care au impact direct asupra fertilitatii cum ar fi endometrioza, ovarele polichistice, dezechilibrele hormonale, celelalte boli asociate. Un efect important pe care il are homeopatia in aceste cazuri este echilibrarea emotionala a partenerilor, deoarece incercarile repetate si finalizate fara success de a avea un copil,  pot duce in timp la aparitia anxietatii si depresiei care ele in sine pot deveni cauze de infertilitate.

Aurum metallicum este potrivit pentru personele perfectioniste, muncitoare, ambitioase, vor sa fie primele, sa ocupe o pozitie importanta iar pierderea acestei pozitii duce la depresie. Prezinta un tablou clinic variat al afectarii organelor genitale atat la femei cat si la barbati.

Borax este util in dismenoreea membranoasa, la pacientele care prezinta o frica accentuata la miscarea de coborare (cu liftul, coborarea pe o panta, datul in leagan). Inainte si in timpul ciclului menstrual exista dureri uterine intense, ca la nastere, care apar in special la eliminarea membranelor.

Natrium carbonicum este recomandat la femeile care prezinta o relaxare a sfincterului vaginal care nu permite retentia spermei dupa ejaculare. Sunt persone vesele, care-si dedica viata celorlalti  dar care pot sa prezinte o aversiune inexplicabila fata de anumite persoane, datorita unei sensibilitati pe care o au in a percepe ,,aura’’ celorlalti. Nu suporta soarele si au o aversiune marcata fata de lapte care le si provoaca agravari: voma, diaree, flatulenta, dureri abdominale.

Natrium muriaticum  la femeile cu ciclu menstrual neregulat, anemie si mucoasa vaginala uscata cu dureri la contactul sexual. Sunt persoane introvertite, care prefera singuratatea pentru ca sunt foarte sensibile si usor de ranit din punct de vedere emotional. Sunt perfectioniste si le e teama sa nu fie ridiculizate.  Au o mare dorinta de sare si aversiune fata de grasimi. Se agraveaza la soare.

Phosphorus  este un remediu cu tendinta la hemoragii si cu o componenta anxioasa foarte dezvoltata. Poate prezenta chisturi ovariene, cicluri prelungite, cu sangerari mari sau menstruatie vicarianta, cand sangerarile uterine de la ciclu sunt insotite sau inlocuite de sangerari din alte orificii sau chiar rani. Sunt persoane comunicative, extrovertite, usor influentabile si care se sperie usor.

Sepia are multe probleme menstruale si tendinta la avort in luna a treia. Atat femeile cat si barbatii au un apetit sexual scazut sau chiar aversiune fata de sex, dar sunt foarte mult ameliorati de miscare, in special miscarea viguroasa gen aerobic, mers alert. Sunt persoane irascibile care se simt bine singure si evita compania celorlalti. Anumite infectii vaginale si boli inflamatorii pelvine raspund foarte bine la acest remediu.

Lycopodium este unul dintre cele mai importante remedii in tratamentul impotentei masculine, iar la femei trateaza inflamatii genitale , chisturi ovariene, in special cu localizare pe partea dreapta, uscaciunea mucoasei vaginale cu durere in timpul actului sexual, intarzierea ciclului menstrual timp de mai multe luni. Asociat, prezinta patologie digestiva insotita de flatulenta si este mai eficient la persoanele dictatoriale dar care in acelasi timp sunt timide si lipsite de incredere in propria persoana.

IMPORTANT!
Nu este recomandata autoadministrarea remediilor homeopate deoarece pot sa apara efecte secundare nedorite. In plus, gasirea remediului homeopat potrivit nu este suficienta, este necesara stabilirea unei doze adecvate, in functie de sensibilitatea individuala.

Va invit la cabinet pentru a descoperi impreuna remediul cel mai potrivit pentru Dvs!

Programari : 0745 660 035
Adresa: Cart. 1 Mai Str. Victor Papillian, Bl E14 , Craiova, Dolj.
Harta locatiei