Homeopatie Craiova

Dr. Lungu Daniela, Medic Homeopat Craiova

Tratamentul Homeopat Al Gripei

Gripa este o afectiune virala care se manifesta cu simptome mai intense decat o raceala obisnuita, incluzand febra,frisoane,  dureri de cap, dureri musculare, oboseala. Unele tipuri de gripa prezinta predominant simptome ale aparatului  respirator: dureri in gat, tuse, raguseala,  altele se manifesta la nivelul tubului digestiv: greata, varsaturi, diaree.

La o prima vedere, simptomele a doi pacienti afectati de gripa sunt asemanatoare, de exemplu febra, frisoane, oboseala, dureri musculare, dar la o analiza mai atenta, un pacient se plange mai mult de cat de frig ii este, altul de cat de mari sunt durerile pe care le are iar altul este incapabil sa se ridice din pat din cauza oboselii.

Tratamentul homeopat intareste sistemul imunitar, ajutand organismul sa-si mobilizeze eficient capacitatile de vindecare si reparare innascute, dar pentru a fi eficient, tabloul clinic al pacientului trebuie sa fie asemanator  cu cel al remediului administrat.

Desi in fiecare an circula tulpini diferite de virusi, manifestarile  clinice pe care le pot crea la om sunt limitate la cateva tablouri clinice descrise de generatii de homeopati de-a lungul anilor.

Oscillococcinum se administreaza la primele semne de gripa, cand inca nu s-au instalat simptome specifice altor remedii, un tub-doza sublingual la adulti si o jumatate de tub dizolvata in apa la copii, odata la 6 ore. Daca dupa 3,4 doze nu apare amelioarea simptomatologiei, nu se mai continua, deoarece nu numai ca nu va va ajuta ci dimpotriva pot sa apara simptome noi, induse de remediu.

Aconitum are un debut brusc al simptomatologiei, in special dupa expunerea la vant rece. Simptomele sunt foarte intense: febra mare, frisoane, anxietate, sete mare, agitatie psiho-motorie si se agraveaza la miezul noptii.

Arsenicum : simptomele debuteaza dupa miezul noptii, pacientul este friguros, speriat ca e posibil sa aiba o boala foarte grava si simte nevoia sa se miste din cauza acestei anxietati, nu vrea sa fie lasat singur, ii este sete si prefera sa bea lichidele cu inghitituri mici, poate avea varsaturi  si/sau diaree.

Belladonna are de asemenea debut brusc cu simptomatologie intensa dar agravarea este in jurul orei 3pm, cu caldura intensa la nivelul capului , fata rosie si in ciuda febrei mari, mainile si picioarele sunt reci. Pot sa prezinte dureri de gat insotite de uscaciune ,dureri de cap pulsatile, tuse, cu sensiblitate la lumina si miscare. Simptomele apar de obicei pe partea dreapta,  iar pacientul simte nevoia nevoia sa consume lamai sau limonada.

Bryonia tabloul clinic este dominat de dureri de cap, tuse seaca dureroasa, dureri in extremitati, toate fiind agravate la cea mai mica miscare. Pacientul este iritabil din cauza durerilor si prefera sa fie lasat singur, are gura uscata si sete intensa pt bauturi reci.

Eupatorium perfoliatum : are dureri la nivelul oaselor de parca ar fi fracturate. In multe cazuri de gripa apar dureri musculare, dar la acest remediu durerile sunt la nivelul oaselor. Tabloul clinic debuteaza dimineata cu frisoane urmate de febra, particulara fiind preferinta pentru lichide reci chiar si in timpul frisonului.

Gelsemum este foarte obosit, se simte foarte slabit chiar daca doarme mai mult, functiile mentale sunt incetinite, ii este foarte frig si dispare senzatia de sete. Poate fi confundat cu Bryonia din cauza preferintei de a sta nemiscat in pat, dar spre deosebire de Bryonia care o face din cauza agravarii la miscare, Gelsemium o face din cauza epuizarii fizice.

Nux vomica este foarte friguros, irascibil, are simptome digestive, greata, dureri abdominale, febra mare, frisoane violente, dureri de cap si sensibilitate senzoriala exagerata, fiind deranjat de zgomote, lumina, mirosuri.

Phosphorus poate sa aiba dureri de gat, raguseala, tuse, simptomele au tendinta sa coboare spre plamani sau poate sa aiba dureri de stomac, greata sau varsaturi daca gripa are predilectie pentru sistemul digestiv. Pacientul prezinta sete intensa pentru lichide reci care provoaca varsaturi odata ce s-au incalzit in stomac si prefera compania, deoarece daca este singur se simte mai rau.

Rhus toxicodendron are dureri  musculare agravate la inceputul miscarii si care se amelioreaza pe masura ce se continua miscarea. Simptomele sunt declansate de vremea rece si umeda si pacientul simte nevoia sa se miste tot timpul, chiar si noaptea in cautarea unei pozitii comfortabile. Durerile sunt ameliorate de masaj, bai calde, miscare si intinderea muschilor.

Acestea sunt doar cateva dintre remediile care s-au dovedit eficiente in gripa. Se pot administra in dilutie de 30 CH, 2 granule dizolvate sublingual si repetate de 3,4 ori pe zi. Se opreste administrarea daca a aparut o ameliorare a simptomatologiei si se reia daca reapar simptomele. Daca nu apare o ameliorare  in 24 de ore, se recomanda vizita la un medic homeopat calificat care poate stabili remediul,concentratia,  frecventa cu care trebuie administrat  si cat timp este nevoie sa se administreze dar mai ales poate identifica eventuale complicatii care pot necesita interventii alopate.

IMPORTANT!
Nu este recomandata autoadministrarea remediilor homeopate deoarece pot sa apara efecte secundare nedorite. In plus, gasirea remediului homeopat potrivit nu este suficienta, este necesara stabilirea unei doze adecvate, in functie de sensibilitatea individuala.

Va invit la cabinet pentru a descoperi impreuna remediul cel mai potrivit pentru Dvs!

Programari : 0745 660 035
Adresa: Cart. 1 Mai Str. Victor Papillian, Bl E14 , Craiova, Dolj.
Harta locatiei