Homeopatie Craiova

Dr. Lungu Daniela, Medic Homeopat Craiova

Homeopatia Si Tratamentul Fibroamelor Uterine

Fibroamele uterine sunt formatiuni tumorale musculare care cresc in peretele uterului si au diferite dimensiuni. In marea majoritate a cazurilor sunt benigne si pot fi unice sau multiple. 20% pana la 80% dintre femei dezvolta fibroame uterine pana in varsta de 50 de ani.

Fibroamele pot fi asimptomatice sau se pot manifesta cu simptome cum ar fi dureri sau sangerari menstruale abundente. Daca sunt mai voluminoase, pot comprima vezica urinara producand urinari frecvente sau pot pot apasa pe rect creand o senzatie de presiune la acest nivel. Unele fibroame pot fi atat de voluminoase incat produc cresterea in volum a abdomenului, dand aspectul de femeie insarcinata.

Factori favorizanti ai aparitiei fibromului uterin

  • varsta: se intalnesc mai frecvent dupa 30-40 de ani, pana la aparitia menopauzei, si se micsoreaza in volum dupa aparitia acesteia;
  • antecedente familiale: riscul de aparitei creste de 3 ori la femeile ale caror mame au avut fibroame uterine;
  • obezitatea: femeile supraponderale prezinta un risc mai mare de a dezvolta fibroame uterine;
  • obiceiurile alimentare : consumul de carne rosie si grasimi creste riscul, pe cand consumul de vegetale diminueaza acest risc.

Simptome asociate cu prezenta fibroamelor uterine

  •   sangerari menstruale abundente, putand duce chiar la instalarea anemiei;
  •   dureri menstruale, senzatie de greutate la nivelul partii inferioare a abdomenului si pelvisului;
  •   marirea de volum a abdomenului;
  •   urinari frecvente;
  •   dureri in timpul actului sexual;
  •   dureri de spate;
  •   infertilitate.

Cauzele aparitiei fibroamelor uterine
Specialistii considera ca sunt mai multi factori care determina aparitia fibroamelor uterine, printre acestia numarandu-se factorul genetic si dezechilibrele hormonale (nivelele de estrogeni si progesteron). Asfel s-a constatat marirea de volum in timpul sarcinii, cand nivelul de hormoni este crescut, si diminuarea dupa menopauza sau la folosirea unor tratamente anti-hormonale.

Fibroamele uterine si sarcina
Majoritatea femeilor cu fibroame uterine pot avea o sarcina normala, dar exista un risc mai mare de aparitie a complicatiilor in timpul sarcinii sau la nastere:

  • nasterea prin cezariana: este de 6 ori mai frecventa necesitatea interventie cezariene ;
  • fatul nu se pozitioneaza corect ;
  • travaliul nu progreseaza ;
  • dezlipirea placentei de peretele uterin inainte de expulzarea fatului cu consecinte asupra oxigenarii creierului acestuia;
  • nasterea inainte de termen.

Homeopatia in tratamentul fibroamelor uterine
Poate fi foarte eficienta, in special daca se incepe tratamentul in stadiile incipiente de formare a fibroamelor uterine. Nu exista remedii specifice pt fibroamele uterine. Doua paciente care prezinta fibroame uterine pot avea nevoie de doua remedii diferite. S-a observat ca anumite remedii sunt folosite mai frecvent pt tratarea fibroamelor, cum ar fi: Sepia, Pulsatila, Natrum muriaticum, Lachesis, Phosphorus, Lycopodium, Medorrhinum.

Dar pt a stabili care dintre aceste remedii sunt potrivite fiecarei paciente, este nevoie de o anamneza amanuntita realizata de medicul homeopat. Tratamentul homeopat actioneaza nu numai la nivel local ci si general, poate diminua pana la disparitie fibromul uterin, previne recidiva acestuia si reechilibreaza hormonal organismul pacientei, ameliorand in acelsi timp si starea psihica, creand o senzatie de bine si o crestere a nivelului de energie.

IMPORTANT!
Nu este recomandata autoadministrarea remediilor homeopate deoarece pot sa apara efecte secundare nedorite. In plus, gasirea remediului homeopat potrivit nu este suficienta, este necesara stabilirea unei doze adecvate, in functie de sensibilitatea individuala.

Va invit la cabinet pentru a descoperi impreuna remediul cel mai potrivit pentru Dvs!

Programari : 0745 660 035
Adresa: Cart. 1 Mai Str. Victor Papillian, Bl E14 , Craiova, Dolj.
Harta locatiei