Homeopatie Craiova

Dr. Lungu Daniela, Medic Homeopat Craiova

Tratamentul Homeopatic Al Gastritei, Ulcerului Gastric Si Duodenal

Gastrita este o inflamatie a mucoasei stomacului care poate sa aiba mai multe cauze. Cea mai frecventa o reprezinta infectia cu Helicobacter pylori, alte cauze fiind refluxul biliar, consumul de medicamente, in special antiinflamatoare. Factori agravanti sunt reprezentati de consumul de alcool, fumatul, stresul.

Tratamentul homeopatic al gastritei, ulcerului gastric si duodenal

 

Ulcerul apare in momentul in care mucoasa inflamata incepe sa piarda substanta si se produce o eroziune la nivelul stomacului sau duodenului (portiune a intestinului subtire care se afla in continuarea stomacului) ducand la aparitia ulcerului gastric, respectiv duodenal.

 

 

Simpomele care pot sa apara sunt:

  • Dureri sau arsuri in partea superioara a abdomenului sau partea anterioara a pieptului daca exista si reflux gastro-esofagian; durerile apar dupa ingestia de alimente in cazul gastritelor sau ulcerului gastric, si la 2-4 ore dupa masa in cazul ulcerului duodenal.
  • Regurgitatii acide insotite de cresterea secretiei de saliva
  • Senzatie de balonare si nevoia de a elimina aerul (eructatii)
  • Senzatie de greata care poate sa fie insotita de varsaturi. Aparitia sangelui in varsatura (hematemeza) poate sugera prezenta unui ulcer gastric si poate fi insotita de scaune negre (melena). In aceasta situatie se recomanda internarea de urgenta deoarece ulcerul poate sa perforeze peretele stomacului cu consecinte grave care pot duce la deces.
  • Lipsa poftei de mancare cu pierdere in greutate in cazul gastritei si ulcerului gastric sau dimpotriva, luarea in greutate in cazul ulcerului duodenal, deoarece in aceasta situatie durerea se amelioreaza dupa ingestia de alimente si pacientul simte nevoia sa manance frecvent.

Remediile homeopate amelioreaza simptomele si intaresc organismul in lupta cu Helicobacter. Mai frecvent prescrise in aceste afectiuni sunt:

Lycopodium – senzatia de durere din capul pieptului este insotita de balonare in abdomenul superior care se amelioreaza dupa ce eructeaza. Characteristic acestui remediu este senzatia de prea plin pe care o are la nivelul stomacului dupa ce ia o gura de mancare. Prefera alimente si lichide calde, simte nevoia sa consume multe dulciuri si se trezeste noaptea cu senzatie de foame.

Nux vomica – are arsuri in capul pieptului, senzatie de greata cu dificultatea de a varsa, este friguros si irascibil si poate sa aiba constipatie cu nevoia frecventa de a merge la toaleta dar cu eliminarea incompleta a scaunului. Este indicat in special la persoane sedentare care consuma mancaruri grele, alcool, cafea, condimente, toate in exces. Regiunea stomacului este sensibila la atingere iar pacientul in general este sensibil la stimuli din exterior.

Arsenicum album – are niste arsuri atat de intense incat parca ar fi carbuni incinsi. Este un pacient friguros, ale carui simptome sunt ameliorate de aplicatii calde pe abdomen si de bauturi calde pe care le bea frecvent si cu inghitituri mici. Este foarte anxios, se agraveaza de obicei dupa miezul noptii cand datorita durerilor devine foarte agitat si nu-si gaseste locul.

Phosphorus – are si el arsuri si senzatie de greata care se amelioreaza cand bea lichide reci. In momentul in care se incalzesc in stomac insa, acestea sunt date afara. Are o senzatie intensa de sete, in special pentru lichide reci si este ameliorat de companie.Este friguros si usor impresionabil, mai ales de suferintele celor din jur.

Sulfur –  este un alt remediu care are arsuri in capul pieptului. Caracteristica este senzatia de gol in stomac, slabiciune sau foame in jurul orei 11am, cand trebuie neaparat sa manance ceva.Ii place sa manance condimentat, ii plac grasimile, alcoolul si dulciurile care il si agraveaza.

Pulsatilla –  este mai frecvent prescrisa doamnelor, se agraveaza dupa ce mananca alimente grele, grasimi in special, poate avea dureri, flatulenta, varsaturi. Toate simptomele sunt insotite de lipsa de sete. Se simte mai bine in aer liber si simte nevoia sa aiba alaturi pe cineva care sa o sprijine emotional.

Kali bichromicum –  are dureri care apar si dispar brusc, cu localizare pe suprafete mici, cat sa pui degetul, se agraveaza noptea si dupa ce mananca. Poate avea varsaturi cu continut mucos vascos sau sanguinolent. Nu digera carnea si se agraveaza de la bere.

Graphites –  are dureri la doua –trei ore dupa masa, simptom caracteristic ulcerului duodenal, nu-i plac dulciurile si carnea si are o piele aspra si uscata, cu tendinta spre eruptii si cicatrici cheloide. Durerile de stomac sunt cu caracter colicativ, crampe sau arsuri si se amelioreaza dupa ce mananca.

IMPORTANT!
Nu este recomandata autoadministrarea remediilor homeopate deoarece pot sa apara efecte secundare nedorite. In plus, gasirea remediului homeopat potrivit nu este suficienta, este necesara stabilirea unei doze adecvate, in functie de sensibilitatea individuala.

Va invit la cabinet pentru a descoperi impreuna remediul cel mai potrivit pentru Dvs!

Programari : 0745 660 035
Adresa: Cart. 1 Mai Str. Victor Papillian, Bl E14 , Craiova, Dolj.
Harta locatiei