Homeopatie Craiova

Dr. Lungu Daniela, Medic Homeopat Craiova

Rolul Homeopatiei In Tratamentul Anxietatii

Cand traim o experienta stresanta, anxietatea este o reactie normala a organismului care ne ajuta sa rezolvam eficient situatia. Dar la anumite persoane,  aceasta reactie devine patologica, astfel incat exista o stare de ingrijorare permanenta, de cele mai multe ori nejustificata, legata de familie, prieteni, servici, stare financiara, etc.

Aceasta stare de anxietate patologica produce alaturi de disconfortul psihic si simptome fizice cum ar fi : iritabilitate, oboseala, insomnie, tensiuni musculare, dificultati de concentrare, agitatie psiho-motorie, interferand cu desfasurarea activitatilor zilnice si limitand manifestarea maxima a potentialului persoanei in cauza.

Homeopatia s-a dovedit foarte eficienta in rezolvarea acestor stari anxioase, ajutand persoana afectata sa faca fata cu mai multa usurinta situatiilor stresante si modificand aceste reactii exagerate printr-o rechilibrare mentala, emotionala si fizica.

Remediile homeopate sunt eficiente in tulburarile anxioase numai daca sunt prescrise dupa niste reguli bine stabilite, astfel incat sa corespunda tabloului clinic al pacientului in ansamblul sau, luand in considerare modul de expresie al organismului atat la nivel fizic cat si psihic. Din aceasta cauza, ar fi recomandat sa fie administrate in urma unui consult homeopat. Mai jos sunt descrise o parte din remediile cele mai frecvent utilizate in tratarea anxietatii:

Aconitum este util in starile de anxietate instalate dupa ce persoana a fost martora unui eveniment care a creat o spaima teribila cum ar fi un cutremur, un accident, scene de razboi, chiar daca acest eveniment s-a intamplat cu mult timp in urma. E posibil ca persoana in cauza sa fi si uitat de evenimentul respectiv, anxietatea fiind singura care a ramas ca urmare a acestei traume emotionale.

Argentum Nitricum are anxietate de anticipatie (care apare inaintea unui eveniment important cum ar fi un examen, o prezentare in fata unui public, mersul la doctor, un interviu pentru obtinerea unei slujbe, un eveniment social cum ar fi o nunta). Fizic se manifesta prin nevoia frecventa de a merge la toaleta si apare la persoane care de obicei sunt foarte calduroase, cu dorinta mare de sare si dulciuri si cu ganduri si impulsuri incontrolabile de a face anumite lucruri .

Arsenicum Album este util persoanelor cu o mare anxietate legata de sanatate. Sunt persoane extrem de ordonate, cu dorinta de a controla totul si cu o atentie obsesiva pentru mici detalii. De obicei friguros, este un mare iubitor de caldura si are frecvent probleme digestive, respiratorii, iar anxietatea se manifesta in prima parte a noptii, insotita de neliniste si nevoia de a se misca in permanenta.

Calcarea Carbonica este eficienta in cazul persoanelor foarte muncitoare care ajung sa fie coplesite de prea multa munca sau de ingrijorari si le e teama ca vor claca nervos. Sunt frigurosi, le plac foarte mult dulciurile, au un metabolism lent cu tendinta de a lua usor in greutate si au frica de inaltimi si de spatii inchise.

Gelsemium are si el anxietate de anticipatie dar se manifesta altfel decat la Argentum nitricum. Simptomele principale sunt slabiciune, tremor in special la nivelul membrelor inferioare si un blocaj mental (paralizat de frica).

Ignatia este potrivita pentru persoane sensibile care au dezvoltat o stare de anxietate in urma pierderii unei persoane dragi, dezamagirii sentimentale, criticii sau a oricarui stres emotional care induce o labilitate emotionala manifestata prin alternanata plans/ras, oftat frecvent, senzatie de nod in gat,dureri de cap ca un cui in regiunea laterala, crampe si contracturi musculare abdominale sau la nivelul col vertebrale, insomnii.

Kali Phosphoricum  dezvolta anxietate legata de incapacitatea de a mai face fata dupa o perioada epuizanta  legata de munca sau boala. Tresar la zgomote obisnuite, au dureri de cap si de spate, insomnii, tulburari digestive si sunt ameliorati de caldura, odihna si mancare.

Lycopodium desi aparent foarte increzator, sufera de o mare lipsa de incredere. Are o anxietate legata de nou si o frica irationala de a esua, desi de obicei face fata cu brio acestor situatii. Are o atitudine tiranica fata de persoanele familiare si umila fata de superiori. Prezinta probleme digestive insotite de balonare si o dorinta crescuta de dulciuri.

Natrum Muriaticum  sunt persoane foarte sensibile care se simt usor ofensate si ranite astfel incat sunt introvertiti si evita compania celorlalti. Teama de a nu fi raniti ii face sa fie retinuti dar sunt foarte buni ascultatori si arata compasiune fata de problemele celorlati. Au frica de hoti si fobie fata de germeni, sunt perfectionisti si meticulosi, au o mare dorinta de sare si dezvolta insomnii, dureri de cap, alergii.

Phosphorus sunt persoane foarte comunicative, sociabile, usor impresionabile, cu multe  frici. Anxietatea poate fi declansata de aprope orice.Au nevoie de companie si consolare si sunt foarte afectati de suferinta celorlati pana la punctul in care pot dezvolta simptome asemanatoare sau devin complet epuizati. Au o sete foarte mare pentru lichide reci  si dorinta de inghetata.

Borax are anxietate legata de miscarea de coborare, in lift sau la vale de pe o inaltime. Se sperie foarte usor de zgomote bruste cum ar fi un stranut, un obiect care cade pe podea, o usa care se tranteste.

Silicea sunt persoane foarte serioase, timide care au perioade de neincredere in fortele proprii, anxietate de anticipatie, dificultate de a lua o decizie pana si in lucruri marunte. Au o imunitate scazuta, racind usor. Sunt foarte responsabili si foarte minutiosi, atentia exagerata la detalii ducand la epuizare. Au probleme cu parul, dintii si unghiile, dezvolta sinuzita cronica, constipatie, tulburari de statica vertebrala.

Alte remedii care mai pot fi utilizate cu succes in tratarea anxietatii sunt Bryonia, Causticum, Anacardium, Pulsatilla, Sulphur, Nux vomica, Mercurius solubilis, Carbo vegetabilis.

IMPORTANT!
Nu este recomandata autoadministrarea remediilor homeopate deoarece pot sa apara efecte secundare nedorite. In plus, gasirea remediului homeopat potrivit nu este suficienta, este necesara stabilirea unei doze adecvate, in functie de sensibilitatea individuala.

Va invit la cabinet pentru a descoperi impreuna remediul cel mai potrivit pentru Dvs!

Programari : 0745 660 035
Adresa: Cart. 1 Mai Str. Victor Papillian, Bl E14 , Craiova, Dolj.
Harta locatiei